L’Associació Sociocultural Matissos es constituí al Febrer de l’any 2014, per un grup de persones amb un diagnòstic de malaltia mental i també per d’altres que no el tenen.

Aquesta Associació té com a finalitat treballar o representar qualsevol disciplina artística, ja que després de la nostra pròpia experiencia, creiem que l’art és la millor eïna per la inclusió, la integració, la lluïta contra l’estigma i per la cohesió social. Alhora també és una eïna que ens porta a desenvolupar una sèrie d’aptituts com ara la sociabilitat, la creativitat, la memòria, la concentració, i l’autoestima. Totes elles ens ajuden a cohesionar grups i col·lectius sovint marginats per la societat.

FES-TE SOCI

Si vols col·laborar amb la nostra associació pots omplir el nostre formulari

10€ / mes


Per altra banda el nostre objectiu és arribar al màxim de gent posible per tal de sensibilitzar la societat de que tots som iguals i de que tots tenim una oportunitat si trenquem les barreres que ens estigmatitzen per un motiu o per un altre.

Nosaltres sabem de primera ma que la malaltia mental ens impedeix portar una vida satisfactòria en èpoques de crisi, quan els símptomes són més aguts. Però quan s’estabilitza podem arribar a recuperar part de l’activitat que portàvem a la vida quotidiana. Per exemple podem expressar el que sentim, podem escriure, podem fer teatre, podem conviure amb altres persones, podem viatjar, podem cultivar-nos per omplir les inquietuts que tenim... També notem que al formar part d’un grup ens ajuda a agafar més seguretat a la vida, sobretot alhora de relacionar-nos tant dins com fora del grup.

Portem la malaltia com una motxil·la, un pes, una càrrega difícil de portar de vegades. Però també és un gran aprenentatge de la vida, un repte per superar-nos cada dia.